Træning
Træning

 

Dette er ikke en klub. Elever optages selektivt. Hvis  jeg skal bruge min tid på dig, så er det en betingelse, at du kan overholde dine aftaler, hvilket synes at være sværere for mange, end man umiddelbart skulle tro. 

 

Prisen for at træne er omvendt proportionalt med dit engagement. Man kan også sige, at din virkelige betaling er dit engagement. Undervisningen sker efter aftale hos City Osteopati & Fysioterapi på Holbergsgade 14 i København K på hverdagsaftener. Jeg tager i udgangspunktet 200 kroner om måneden, og når man har  besluttet sig for at starte, så betales det første halve år forud.

 

Pencak Silat er for mig noget personligt, og derfor foregår min træning & undervisning  fortrinsvist i små hold, således at man har en makker, man arbejder sammen med. Sådan har jeg selv lært det, og jeg tror ikke, at man kan lære det ordenligt, hvis man kun modtager undervisning i store grupper.

 

Vi tager udgangspunkt i de mest almindelige angreb og træner systemets grundlæggende reaktioner – dvs. forsvar – mod dem. Disse reaktioner udgør de første trin af de 36 jurus (serier), der opsummerer systemets pensum. Fra den allerførste reaktion bygger vi videre på forskellige handlemuligheder, der benytter teknikkerne i de forskellige jurus. De sammensatte bevægelser øves både med partner og solo. Efterhånden vil man se, at forsvar og angreb ikke er adskilte, men hænger sammen, og at der fra hver bevægelse opstår en række nye muligheder. Det er "skak med kroppen". I starten har vi fokus på anvendelse. Det stilistiske kommer senere.

 

I traditionel Silat er der ingen bælter, ingen uniformer og kun to grader: Lærer og elev. Om man er det ene eller det andet afhænger af, hvem man træner med. Guru er den traditionelle betegnelse for en lærer, men det har en uheldig sekterisk association på dansk, så det benytter vi ikke.

 

Jeg har fået Pencak Silat overleveret gennem privat træning over mange år fra erfarne udøvere i den indonesiske diaspore i Holland. Jeg blev oprindeligt introduceret til Pencak Silat som 19-årig i 1992 af JJ, som på det tidspunkt kørte en skole i København. Jeg arbejder sammen med skolen i Holland, hvor jeg jævnlig træner. For dem der allerede træner, arrangerer jeg også træningssessioner i København med stilens overhovedet Louis Fraanje og andre dygtige silat-udøvere.

 

Se desuden facebooksiden www.facebook.com/pencaksilatcopenhagen/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salaam Persaudaraan

Christian Zilstorff Munch-Andersen